Missioners.cat

Missioners.cat es un portal multimedia que permite conocer algunos de los misioneros y misioneras catalanes que hay en el mundo. El proyecto contiene un mapa interactivo, infografías, miniclips y fichas pedagógicas sobre quiénes son estos misioneros y misioneras, qué hacen, cuál es su forma de ver la vida, qué experiencias tienen en el terreno del diálogo interreligioso o intercultural, o bien qué piensan sobre temas de actualidad.

El proyecto se inició en 2014 con la colaboración de la Dirección General de Aferes Religiosos de la Generalitat de Cataluña y actualmente cuenta con la colaboración de la Fundación Puig-Porret.

Objetivos

L’objectiu del mapa és d’una banda oferir dades i un cens de catalans missioners al món, i per l’altra ser un aparador de testimonis vitals d’aquestes persones.

La finalitat principal és recollir i posar a l’abast de tothom un fons documental de persones que es troben fora del seu país d’origen, Catalunya, i que són fora per una raó d’origen religiós. I fer-ho en format periodístic i multimèdia, no només amb dades.

En aquest sentit, el projecte pretén crear un fons documental d’imatges, converses, entrevistes i biografies d’aquests missioners; elaborar un mapa interactiu i multimèdia amb informacions relacionades amb el missioner i transcripció del seu pensament social, polític i religiós; recollir el testimoni viu i en primera persona d’aquests religiosos/es. Preferentment dels que tinguin una edat més avançada i crear uns materials didàctics per al treball de tots aquells valors i àmbits que podem vincular al testimoni d’aquestes persones com ara la pau, el diàleg interreligiós, la solidaritat, la generositat, la justícia social, la cohesió social, la interculturalitat i la diferència, la desigualtat, els Drets Humans, el cristianisme o la recerca del sentit de la vida.

 

Enllaços

Tota la informació a www.missioners.cat // Observatori Blanquerna a Vimeo.

Written By
More from Alba Sabate
Participamos en la conferencia “Active Democratic Change in EU society” en Jerez de la Frontera
Alba Sabaté, miembro del Observatorio Blanquerna, participa en la conferencia “Active Democratic Change...
Read More
0 replies on “Missioners.cat”