Al Fanar

Publicat el

FUNDACIÓ AL FANAR

La Fundació Al Fanar té com a objectiu principal acostar al món hispanoparlant la realitat política, social i cultural del món àrab, entenent “Món Àrab” en tota la seva amplitud geogràfica, pluralitat lingüística, varietat ètnica i diversitat cultural, amb tots els seus matisos i la seva riquesa.

El repte de la Fundació és acostar el món àrab a Occident, col·laborant amb empreses, associacions i institucions que componen els “Amics d’Al Fanar” i que els ajuden a dur a terme la seva labor diària.

Amb la informació que s’ofereix i amb els projectes en els quals treballen, busquen contribuir a canviar la imatge repleta de prejudicis cap al món àrab en pro del coneixement autèntic i un model de societat intercultural on es comparteixin no sols espais, sinó també experiències i causes que ens vinculin com a ciutadans i ciutadanes.

La Fundació Al Fanar combina projectes constants en el temps –com la difusió i ampliació del seu Fons Documental, que amb més de 170.000 entrades és la base més gran de dades de premsa àrab en qualsevol llengua occidental–, o el projecte Traducció en Moviment, en el qual es donen a conèixer els nous productes culturals de la canviant realitat àrab. A més, la Fundació realitza projectes puntuals de varietat de temes com  l’exposició “Història i identitat Palestina a través de l’humor gràfic” o el còmic trilingüe Casa Bábili.

Notícies relacionades

Màrius Serra: “Crear és sempre posar paraules en joc”

Taller Viquipèdia contra la Islamofòbia