#BeTheKey

Publicat el

#BeTheKey

Campanya contra l’extremisme i la islamofòbia a les xarxes i al carrer. En el marc de l’Observatori, un grup d’estudiants de la Facultat se n’han encarregat amb el desig de millorar la societat en general i el barri en particular, especialment després de l’atac terrorista del passat 17 d’agost. La campanya no només ha tingut lloc digitalment (Facebook, Twitter i Instagram), sinó que ha comptat amb accions al carrer i implicació del barri, tant a través d’institucions com de persones en concret. 

Aquesta iniciativa neix en el marc de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura a partir de la preocupació de 7 joves entre 18 i 25 anys que han observat com els atacs terroristes del passat 17 d’agost van colpir el cor del barri on està situada la seva Facultat. El seu principal objectiu és eliminar el discurs d’odi i islamofòbia. La campanya se centra en la lluita contra el discurs d’odi islamòfob que existeix en línia i fora de línia en aquesta zona de la ciutat, on es troba el nostre centre. #BeTheKey s’ha creat per conscienciar a la població d’aquesta injustícia social, així com per capacitar els ciutadans a lluitar contra ella. Destaca que tothom, especialment els joves, podria ser la clau per a un canvi, des de prevenir prejudicis fins a millorar la comprensió i el coneixement sobre diverses cultures. Les principals eines per assolir aquests objectius són les xarxes socials, els mitjans de comunicació i les entitats i institucions locals.

 

#BeTheKey als mitjans

#BeTheKey, ha pogut estar present a diversos mitjans de comunicació com ara: La Vanguardia, Catalunya Ràdio, Televisió Espanyola (TV1), El punt Avui, Catalunya Religió, Ràdio Estel, Ràdio Matadepera, TV3. Consulta alguns enllaços:

Maneres de col·laborar

Hi ha diverses maneres de col·laborar, a través del concurs d’imatges, enviant un DM per posar-te en contacte amb nosaltres, participant de tallers o trobades que es facin i sobretot, sent la clau per portar el canvi a la societat.

Hem rebut ajuts de…

  • EDV Partners
  • Fundación Pluralismo y Convivencia
  • Media Diversity Institute

Notícies relacionades

L’Obs presenta #BeTheKey a l’Ambaixada de Suècia a Madrid

#BeTheKey a “Horitzó 2030: mapeig i perspectives dels ODS a la URL”

Dos estudiants de Blanquerna presenten la campanya #BeTheKey a un taller de la Comissió Europea

#BeTheKey a la #StopH8Speech Conference del KAICIID

#BeTheKey al Global Youth Forum de Belgrad

#BeTheKey a Egipte

Congrés #BeTheKey celebrat conjuntament amb el Centre Sefarad-Israel a Madrid

L’Obs i #BeTheKey reuneixen al plató de la Facultat influencers contra el discurs de l’odi

L’Obs presenta al I Congrés Internacional de Llibertat Religiosa i de Consciència

Dia Internacional de la Tolerància

L’Obs a la Marató Virtual FAL

Màrius Serra: “Crear és sempre posar paraules en joc”

Webinar Obs amb Amanda Figueras sobre islam i coronavirus 

Míriam Hatibi presenta Mira’m als ulls en el marc de la campanya Be The Key (Sigues la Clau)