Conferència Internacional: «Nature Religions, Science and Technology», a la Universitat de Groningen

Publicat el

18/10/2022.- El professor Daniel Esparza Olivero (Observatori Blanquerna, Universitat Ramon Llull) va participar en la conferència Internacional Nature, Religions, Science, and Technology coorganitzada per la facultat de teologia i estudis religiosos de la Universitat de Groningen, als Països Baixos, i per l’Institute of Philosophical Studies, Science and Research Centre de Koper.

La conferència, que va tenir lloc els dies 22 i 23 de setembre, va fer èmfasi en àrees desateses que comprenen el camp interdisciplinari en què religió, ciència i tecnologia interactuen. Això, mitjançant la presentació d’investigacions originals que inclouen perspectives científiques i tecnològiques sobre panteisme, animisme i paganisme, especialment (però no exclusivament) en les formes «occidentals». Conferències centrades en temes filosòfics, teològics, o escrits des de la disciplina dels estudis religiosos (sociologia de la religió, antropologia de la religió, història de les idees, i altres) també hi van tenir cabuda.

La ponència del Dr. Esparza, To Forgive a Bull (“Perdonar el Toro”) explora els possibles aspectes transhumanistes de l’indult concedit al toro a la correguda, argumentant que “l’indult que se li concedeix al toro és una mena d’acció sacrificial inversa en la qual l’home reconeix, si no la seva continuïtat amb la foscor animal, almenys el seu estar-en-el-límit de la frontera que separa (i, per tant, uneix) animalitat i humanitat.”