Congrés Internacional de Cinema i Nova Evangelització

Publicat el

Divendres 15 de febrer: de 16:30h a 20,30h; Dissabte 16 de febrer: de 10h a 13h Lloc: Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna (Valldonzella, 12 – Barcelona) Per a més informació, cliqueu el següent enllaç

Presentació

Els Congressos sobre el tema “Cinema i Nova Evangelització” pretenen formular una proposta internacional que permetrà – en deu capitals del món com són, a més de Roma i Barcelona, París, Brussel·les, Òxford, Budapest, Viena,  Los Ángeles, Toronto i Rio de Janeiro– una reflexió sobre les possibilitats del cinema com a art i mitjà de comunicació que pot arribar al cor de l’home per enfrontar-lo al Misteri últim del seu propi ésser.

El famós director rus Andrei Tarkovsky, senyalant la dimensió artística del cinema, deia: “la veritable funció de l’art no és pas, com se sol creure, proposar idees, transmetre un pensament o donar un exemple. L’objectiu de l’art consisteix a preparar una persona per morir, llaurant la seva ànima i fent-la capaç de convertir-se.” Aquest és el poder significatiu de les imatges, de les històries, de les icones i de la música amb què el cinema ens fa vibrar. És allò que expressa amb profunditat el Papa Benet XVI en aquesta experiència: “Quan ens aturem per contemplar, passem d’una simple realitat a una realitat més profunda; llavors el raig de la bellesa ens ateny fins a ferir-nos profundament i ens invita a pujar fins a Déu”. La directora de cinema Liana Marabini, a través de la seva productora Condor Pictures i la Facultat de Comunicació Blanquerna, organitzen aquest Congrés arran de l’experiència de reflexió que han produït les Setmanes i les Mostres de Cinema espiritual, iniciades l’any 2004 en el si de l’Arxiprestat de Barcelona i avui difoses arreu del món. Desitgem que la nostra proposta sigui atractiva per als educadors, els comunicadors, els animadors i els catequistes sensibles a les noves tecnologies, i que ofereixi una aportació valuosa al diàleg entre la fe i la cultura, el cinema i l’evangelització.
Prof. Peio Sánchez Director Departament de Cinema de l’Arquebisbat de Barcelona