El Dr. Daniel Esparza participa al Simposi Internacional Rostres Col·lectius

Publicat el

El professor Daniel Esparza, del Observatori Blanquerna, ha estat convidat per la Universitat Catòlica Andrés Bello (Veneçuela) i el Projecte ERC FACETS de la Universitat de Torino (Itàlia) per a participar com a ponent en el Simposi Internacional Rostres Col·lectius, al costat de la professora Anna Pagès, de la Universitat Ramon Llull.

El simposi, que es durà a terme els dies 29 de febrer, 01 i 02 de març de 2024 al campus de la UCAB a Caracas, Veneçuela, s’enfocarà en l’aprofundiment i anàlisi del rostre col·lectiu en la diversitat comuna llatinoamericana, abordant aspectes crucials com la identitat, la cultura i la tecnologia.

El programa de l’esdeveniment aborda diverses problemàtiques relacionades amb la representació de grups i comunitats a través de rostres seleccionats, processos i controvèrsies en l’elecció dels rostres, la construcció de rostres col·lectius del futur, així com els rostres col·lectius post i transhumanos. També s’exploren les estètiques dels rostres en la diversitat comuna llatinoamericana.

El Simposi Internacional Rostres Col·lectius ofereix un format híbrid per a garantir la participació internacional, incloent-hi conferències magistrals, presentació de recerques i taules de discussió. La ponència del Dr. Esparza se centra en el comentari que Martin Buber fa del llibre de Job, que suposa una comprensió de la presència com a reciprocitat i, conseqüentment, com la possibilitat de reconeixement del rostre de l’altre.