El Dr. Daniel Esparza presenta una ponència a un col·loqui sobre Kant en el segle XXI

Publicat el

En el marc del col·loqui “Kant en temps present, una revisió des del segle XXI,” organitzat pel Goethe Institut, l‘ambaixada alemanya a Caracas i la Universitat Catòlica Andrés Bello de Caracas, el Dr. Daniel Esparza va presentar una ponència titulada “Kant en el Planetari.” Aquest esdeveniment va reunir experts i acadèmics per a debatre sobre la rellevància del pensament kantià en l’actualitat.

La ponència del Dr. Esparza va proposar una continuació del projecte kantià d’autonomia i emancipació de l’individu, suggerint que aquests principis continuen sent vitals en el segle XXI. A més, Esparza va establir una relació intel·lectual-genealògica entre Immanuel Kant i Walter Benjamin, argumentant que les idees de Benjamin poden veure’s com una extensió i reinterpretació de l’obra kantiana. Aquesta connexió aporta una perspectiva diferent a l’estudi de la filosofia kantiana, subratllant la rellevància de tots dos pensadors en el context actual.

El col·loqui, que es va portar a terme en les instal·lacions de la Universitat Catòlica Andrés Bello, va comptar amb la participació de acadèmics nacionals i internacionals de renom. L’objectiu principal va ser revisar i discutir la influència i aplicació de les idees de Kant en el món contemporani, destacant el seu impacte en diverses àrees del coneixement i la cultura.