El P. Andrea Ciucciu parla dels reptes de l’Algorètica

Publicat el

El passat dimecres 12 de juny, 2024, va tenir lloc a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL) el Seminari ObsThe Challenge of Algorethics” (El repte de l’Algorètica) portat a terme pel P. Andrea Ciucciu

Andrea Ciucci és el director general de la Pontifícia Acadèmia per la Vida a la Ciutat del Vaticà. Com a tal, és responsable, entre altres coses, de les relacions institucionals i els projectes culturals. També és secretari general de la Fundació renAIssance, una organització vaticana sense ànim de lucre amb l’objectiu de donar suport a la reflexió antropològica i ètica sobre la intel·ligència artificial a la vida humana, promoguda per la Pontifícia Acadèmia per la Vida.

Durant l’acte, Ciucciu va parlar sobre la por cap a la intel·ligència artificial, les característiques que fan de la IA un fenomen global i molt ràpid en evolució i va incidir en especial sobre el Rome Call for AI Ethics, les seves tres seccions i els sis principis ètics que el document proposa per a arribar al seu objectiu: un futur en el qual la innovació digital i el progrés tecnològic atorguin a la humanitat la seva centralitat.