Els alumnes del Postgrau en ‘Comunicació Institucional i Religió a l’Era Digital’ visiten Roma per conèixer les institucions mediàtiques més rellevants de la Santa Seu

Publicat el

Els alumnes del Postgrau en Comunicació Institucional i Religió a l’Era Digital han visitat la Sala Stampa della Santa Sede, l’oficina de premsa vaticana que depèn directament de Secretaria d’Estat i que és dirigida pel jesuïta Federico Lombardi, que també és director del Centre Televisiu Vaticà i de Ràdio Vaticana. El pare Lombardi va acollir les preguntes dels alumnes i els va explicar com gestionen les crisis de comunicació.

En el marc d’aquesta visita al Vaticà inclosa en el programa del Postgrau, els alumnes també es van entrevistar amb el sotsdirector de la Sala de Premsa vaticana, el pare Ciro Benedettini que els va il·lustrar la feina informativa vaticana i el funcionament de l’oficina, on hi ha més de 400 periodistes de tot el món acreditats permanentment.

Els alumnes també van visitar el Pontifici Consell per a les Comunicaciones Socials, presidit per l’arquebisbe italià Claudio Maria Celli, que els va parlar de les noves tecnologies, la imaginació i la comunicació. Els alumnes van conèixer la mà del seu creador, el periodista bolivià monsenyor Ariel Beramendi un dels projectes d’aquesta institució, el portal Intemirifica.net, el primer directori global catòlic de mitjans de comunicació.

Finalment, els alumnes van poder visitar les instal·lacions de Radio Vaticana, una ràdio creada per Marconi i inaugurada per Pius XI l’any 1931 i que actualment transmet en més de quaranta llengües.