II Congrés Internacional de Llibertat Religiosa i de Consciència

Publicat el

II Congrés Internacional de Llibertat Religiosa i de Consciència

La Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència de la Universitat Ramon Llull, constituïda en el marc de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, és un espai de recerca i divulgació que té com a objectiu principal estudiar i analitzar la situació de la llibertat religiosa i de consciència a Catalunya.

El II Congrés Internacional sobre Llibertat Religiosa i de Consciència, convocat per la Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència de Catalunya l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, tindrà lloc a Barcelona el 5 i 6 de juny de 2024. La trobada tindrà com a objectius:

  • Compartir bones pràctiques locals, regionals o internacionals en gestió de la diversitat religiosa i promoció de la llibertat religiosa i de consciència.
  • Analitzar els estàndards internacionals de valoració de l’exercici del dret a la llibertat religiosa i de consciència i de prevenció de les seves vulneracions.
  • Crear debat d’experts i responsables d’entitats internacionals sobre la situació internacional i tendències de la llibertat religiosa i de consciència, així com sobre metodologies, categories i indicadors d’anàlisi de la realitat de la llibertat religiosa.

El Congrés tindrà lloc a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (Universitat Ramon Llull).

El Congrés comptarà amb panels simultanis en català, castellà o anglès. Per a qualsevol dubte, ens pot contactar a catedrallibertatreligiosa@blanquerna.url.edu

CONVOCATÒRIA DE COMUNICACIONS

Les propostes de comunicació acadèmiques per a participar en el Congrés han de constar d’un resum amb les principals conclusions de l’article i la metodologia (màxim 500 paraules), així com l’afiliació/institució a la qual pertany l’autor. 

També són benvingudes propostes pràctiques que expliquin iniciatives de llibertat religiosa, de promoció del diàleg interreligiós i interconviccional. També en aquest cas es demana un resum de què es presentarà de màxim 500 paraules i la institució de l’autor/s.

Les propostes es poden enviar fins al 14 d’abril de 2024 a catedrallibertatreligiosa@blanquerna.url.edu.

Totes les propostes (acceptades o rebutjades) rebran una resposta abans del mes de maig de 2024 després que un comitè les hagi valorat.

El Congrés començarà la nit del 5 de juny del 2024 amb una copa de benvinguda. El 6 de juny continuarà amb diferents presentacions i clourà aquella mateixa tarda.

En la inscripció del Congrés caldrà indicar si es presenta alguna comunicació/iniciativa. Els estudiants i el personal de la URL (grau, màster o doctorat) gaudiran d’un descompte.

Es lliurarà a tothom un certificat d’assistència, i als qui presentin una comunicació un certificat on consti que han presentat una comunicació al Congrés.

Per a més informació, pot accedir a la pàgina web del Congrés.

El Congrés als mitjans

Cyril Hovorun: “La guerra a Ucraïna ha accentuat les tensions entre diferents grups religiosos”Catalunya Religió, 10/06/24

Quatre anys de religió islàmica a les aules: “Satisfets, però encara amb reptes pendents”Catalunya Religió, 7/06/24

La libertad religiosa, un derecho en peligroReligión Digital, 7/06/24

“La llibertat religiosa protegeix tothom, creients i no creients”Catalunya Religió, 7/06/24

“L’Església ha avançat, sense imposicions externes, pel que fa a la igualtat de gènere”Flama, 7/06/24

Blanquerna reivindica la llibertat religiosa com a indicador del grau de llibertat d’una societatCatalunya Religió, 7/06/24

La llibertat religiosa, un dret en perillCatalunya Cristiana, 6/06/24

El Observatorio Blanquerna celebra su II Congreso Internacional sobre Libertad Religiosa y de ConcienciaVida Nueva Digital, 6/06/24

Blanquerna-URL reivindica la llibertat religiosa com a indicador del grau de llibertat d’una societatUniversitat Ramon Llull, 6/06/24

Notícies relacionades

Últims dies per presentar-se als premis de la Càtedra

Oberta l’aplicació als Premis a TFG, TFM i Tesis Doctorals sobre Llibertat Religiosa i de Consciència

Segon Congrés Internacional sobre Llibertat Religiosa i de Consciència