KAICIID

Publicat el

KAICIID DIALOGUE CENTRE

El KAICIID és una organització intergovernamental que uneix fidels de diferents religioses, líders religiosos i polítics. Tenen una estructura de govern dual (Consell de les Parts format per Estats i un Consell d’Administració format per líders religiosos) i el seu Fòrum Consultiu compta amb més de 60 líders religiosos de les principals religions i tradicions culturals mundials. Això els permet connectar i establir vincles amb comunitats del voltant del món. El KAICIID és l’única organització intergovernamental que disposa d’una Junta Directiva composta per representants de les principals religions del món.

L’organització va néixer d’una visió de cooperació interreligiosa i de pau, en un moment en què això era molt necessari. Els seus estats membres són: la República d’Àustria, el Regne d’Espanya, el Regne de l’Aràbia Saudita i la Santa Seu (com a observador fundador). Aquests, amb la Junta Directiva, garanteixen la independència dels seus programes respecte dels interessos que pugui tenir un país o confessió en concret.

Es defineixen com a convocants i facilitadors, per la qual cosa reuneixen en la taula de diàleg tant a líders religiosos, com a responsables polítics i experts amb la finalitat d’arribar a solucions comunes a problemes compartits.

El KAICIID s’encarrega de fomentar el diàleg entre persones i comunitats que, d’una altra manera, no entrarien en contacte, però la cooperació del qual és essencial per a construir solucions eficaces i a llarg termini per als desafiaments globals. S’organitzen periòdicament una sèrie de tallers, conferències, seminaris i fòrums que busquen donar forma a les solucions i desafiaments de l’actualitat. Així, estableixen connexions entre líders polítics, professionals del diàleg i agents religiosos.

S’organitzen periòdicament tallers locals, conferències regionals, seminaris web i fòrums mundials per a inspirar el compromís global i donar forma a les solucions als desafiaments que defineixen el nostre temps. A través d’esdeveniments petits i específics i de reunions públiques més àmplies, estableixen connexions entre agents religiosos, líders polítics i professionals del diàleg. El KAICIID treballa regionalment, centrant-se en les àrees de: Àsia, Àfrica, Europa i la Regió Àrab.

Notícies relacionades

L’Observatori participa en el Multiplier training “Integration through dialogue” del KAICIID a Viena

#BeTheKey a la #StopH8Speech Conference del KAICIID

Participem en el KAICIID Policy Forum on Migrants and Refugees a Atenes

Alba Sabaté, seleccionada al KAICIID Fellows Programme de diàleg interreligiós

Conversa “Um muçulmano, um cristão e um judeu entram numa Porta”

“Un musulmà, un cristià i un jueu” parlen sobre fraternitat humana

L’Obs, a una trobada interreligiosa que promou la fraternitat

Se celebra a Barcelona el “4th European Policy Dialogue Forum”, coorganitzat per l’Observatori Blanquerna

La professora Díez Bosch, convidada al High European Policy Dialogue Forum sobre Migrants i Refugiats

Nova plataforma d’iniciatives positives Religió i Covid

L’Obs al 2n Fòrum de Diàleg Polític Europeu sobre Refugiats i Immigrants

Speed-Dating entre periodistes i comunitats religioses

Viena celebra l’Assemblea Mundial de Religions per la Pau