Llibertat Religiosa Mundial a la sessió amb Marcela Szymanski

Publicat el

Hem tingut com a ponent convidada a Marcela Szymanski per parlar-nos sobre “Llibertat Religiosa en el Món” i abordar la situació actual d’aquest dret a escala global.

Szymanski ha estat consultora d’assumptes públics i corresponsal de la UE-OTAN per la CNN. Va tenir una conversa aquest dilluns 26 d’octubre amb els estudiants de Global Governance and Religions (assignatura del grau en Global Communication Management de la nostra escola) sobre discriminació, persecució i drets humans, en el marc de la llibertat de religió i creences.

És investigadora afiliada tant de la GSU com de la Universitat de les Amèriques a Pobla (UDLAP) on escriu sobre canvi polític i democratització. Els seus clients d’assumptes públics s’han inclòs no només preocupacions industrials i financeres, sinó també l’Església Catòlica en països en guerra, presoners polítics i països no occidentals que pateixen violacions substancials de drets humans per part d’actors externs. Des 2015 és l’editora de l’informe “Llibertat religiosa al món” o “Religious Freedom in the World” per a la fundació pontifícia Aid to the Church in Need. El nostre Observatori està treballant actualment en aquest informe de Llibertat Religiosa contribuint amb l’avaluació dels països africans. Es tracta d’una col·laboració conjunta entre el nostre Observatori i el Grup de Recerca Stream i Globalcodes de Relacions Internacionals.