L’Obs a la conferència “In Search of a Round Table”

Publicat el

Ana Pascual, membre de l’Observatori Blanquerna, ha assistit aquest passat 17 de març a la conferència “In Search of a Round Table” organitzada per la International Partnership on Religion & Sustainable Development (PaRD). El tema de la sessió ha sigut “Gender, Religion and Decision-Making in Public Life”, reflexionant sobre el gènere, la religió i el procés de prendre decisions a la vida pública. Aquesta sessió s’entén en el context de la 65th session of the UN’s Commission on the Status of Women, que està tenint lloc del 15 al 26 de març.

De què s’ha parlat?

En aquesta sessió, de la mateixa manera que al llarg de la conferència, hi ha participat figures importants que han obert a debat reflexions importants:

  • En les paraules de l’ambaixador Michael Suhr de Dinamarca, “la religió i la igualtat de gènere sovint encara generen animadversió entre ambdós conceptes, per això hem de promoure el canvi dels que defensen els drets humans”;
  • La Dr. Musimbi Kanyoro ha remarcat que “la sessió d’avui permet una conversa que reuneix actors religiosos, governs i organitzacions amb l’objectiu d’igualtat de gènere” i que “la imatge d’una taula rodona retrata un espai acollidor on s’escolta la veu de tothom. És important donar la benvinguda a la inclusió, a totes les dones a la taula (…) quan les dones entren a les taules de presa de decisions, la conversa s’ampliarà i esdevindrà més rellevant”.
  • Rev. Lusmaria Campos Garcia ha dit que “treballar amb fe és essencial per dos motius: les principals eines per oprimir les dones es troben en les religions i les narratives religioses tenen el poder d’alliberar-nos.”
  • I Shanin Ashrad MBE ha afegit que “necessitem més dones amb poder per assolir els objectius de desenvolupament sostenible el 2030”.