L’Obs actualitza el Mapa Religiós de Catalunya

Durant 6 mesos l’Observatori ha actualitzat el Mapa Religiós de les Minories de Catalunya.

El Mapa Religiós de Catalunya és un projecte iunnamedmpulsat i finançat per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu identificar i conèixer amb profunditat les comunitats religioses i els llocs de culte de totes les confessions presents a Catalunya.

Aquesta iniciativa, iniciada l’any 2001, s’ha anat actualitzant diverses vegades, i enguany s’ha dut a terme la 6a actualització, mitjançant contracte administratiu amb la Fundació Blanquerna de Barcelona a través del nostre Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura.

La informació del Mapa religiós es concreta en un estudi que incorpora informació quantitativa amb el recull de dades específiques sobre cada centre religiós establert a Catalunya, tot plegat amb la voluntat de conèixer amb profunditat les comunitats religioses presents a Catalunya i oferir un retrat rigorós sobre el Mapa religiós català. L’equip del mapa està format pels professors Miriam Díez i Josep Lluís Micó,  i pels investigadors Eulàlia Tort, Alba Sabaté, Adrià Rocha, Laia Roigé, Marta Jarpa, Anna Solé i Jordi Pérez Ansotegui.

Aquesta iniciativa executada des del seu inici per l’ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió) de la Universitat Autònoma de Barcelona, es va actualitzar per darrera vegada a novembre de 2014, i comptabilitza un total de 8.061 centres de culte arreu del territori català, corresponents a 13 confessions religioses.

Written By
More from Jordi Sànchez
La Federació Catalana de Monges Benedictines estrena nou projecte de servei documental
La Federació Catalana de Monges Benedictines presenta el Projecte de creació del...
Read More
0 replies on “L’Obs actualitza el Mapa Religiós de Catalunya”