L’Obs actualitza el Mapa Religiós de Catalunya

Publicat el

Durant 6 mesos l’Observatori ha actualitzat el Mapa Religiós de les Minories de Catalunya.

El Mapa Religiós de Catalunya és un projecte impulsat i finançat per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu identificar i conèixer amb profunditat les comunitats religioses i els llocs de culte de totes les confessions presents a Catalunya.

Aquesta iniciativa, iniciada l’any 2001, s’ha anat actualitzant diverses vegades, i enguany s’ha dut a terme la 6a actualització, mitjançant contracte administratiu amb la Fundació Blanquerna de Barcelona a través del nostre Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura.

La informació del Mapa religiós es concreta en un estudi que incorpora informació quantitativa amb el recull de dades específiques sobre cada centre religiós establert a Catalunya, tot plegat amb la voluntat de conèixer amb profunditat les comunitats religioses presents a Catalunya i oferir un retrat rigorós sobre el Mapa religiós català. L’equip del mapa està format pels professors Miriam Díez i Josep Lluís Micó,  i pels investigadors Eulàlia Tort, Alba Sabaté, Adrià Rocha, Laia Roigé, Marta Jarpa, Anna Solé i Jordi Pérez Ansotegui.

Aquesta iniciativa executada des del seu inici per l’ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió) de la Universitat Autònoma de Barcelona, es va actualitzar per darrera vegada a novembre de 2014, i comptabilitza un total de 8.061 centres de culte arreu del territori català, corresponents a 13 confessions religioses.