L’Obs en un nou projecte sobre desinformació i vacuna amb Google

Publicat el

L’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura és membre del consorci del nou projecte “Vaccine and Prejudices in the Catholic Community” i ajudarà al seu desenvolupament.

Desinformació, vacuna i mitjans catòlics

La iniciativa té com a objectiu lluitar contra la desinformació sobre la vacuna de la COVID-19, específicament als mitjans catòlics. L’Observatori s’encarregarà de desenvolupar dos informes que analitzaran la informació disponible sobre la vacunació a aquest tipus de mitjans.

Projecte col·lectiu finançat per Google

Liderat per Aleteia.org i triat entre les 11 propostes seleccionades d’un total de 309 presentades, el projecte rebrà finançament per Google News Initiative. La plataforma de verificació de dades Verificat i capçaleres com Catalunya Religió o Religión Digital, entre d’altres d’arreu del món, estan també entre els membres del consorci.

A més a més el projecte compta amb la participació d’un comitè d’experts d’arreu del món entre els quals hi ha la Dra. Concepció Mestres, degana de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna i el Dr. Francesc Torralba, director de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull. Es desenvoluparà en el marc del grup de recerca STReaM (Society, Technology, Religion and Media).