Míriam Díez i Alba Sabaté autores d’un nou article sobre religió i digitalització

La directora i sots directora de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, Míriam Díez Bosch i Alba Sabaté Gauxachs, i juntament amb José María Albalad Aiguabella, doctor en comunicació de la Universitat San Jorge de Saragossa, han publicat recentment un nou article acadèmic a MDPI. Amb el títol “Coronavirus-Driven Digitalization of In-Person Communities. Analysis of the Catholic Church Online Response in Spain during the Pandemic“, aquesta recerca aborda la digitalització que ha portat la pandèmia i com ha afectat les comunitats religioses, centrant-se en l’Església catòlica i en l’àmbit espanyol.

“A Espanya, des del tancament establert pel govern el març del 2020, l’Església catòlica ha reinventat la seva activitat, ja que totes les esglésies i altres llocs de culte han estat tancats. Això va suposar un repte considerable, tenint en compte la història i la dinàmica de la institució. Aquest article té com a objectiu analitzar com el catolicisme, com una de les comunitats offline més consolidades, va reelaborar la seva comunicació, entrant a l’escenari online en qüestió de dies.”

Pots llegir l’article, en anglès, fent click aquí.

Written By
More from Alba Sabate
Signem un conveni de col·laboració amb el Huffington Ecumenical Institute de la Loyola Marymount University de Los Angeles
La Facultat i l’Observatori han signat, aquesta darrera setmana, un conveni de col·laboració...
Read More
0 replies on “Míriam Díez i Alba Sabaté autores d’un nou article sobre religió i digitalització”