Missioners.cat

Missioners.cat es un portal multimedia que permite conocer algunos de los misioneros y misioneras catalanes que hay en el mundo. El proyecto contiene un mapa interactivo, infografías, miniclips y fichas pedagógicas sobre quiénes son estos misioneros y misioneras, qué hacen, cuál es su forma de ver la vida, qué experiencias tienen en el terreno del diálogo interreligioso o intercultural, o bien qué piensan sobre temas de actualidad.

El proyecto se inició en 2014 con la colaboración de la Dirección General de Aferes Religiosos de la Generalitat de Cataluña y actualmente cuenta con la colaboración de la Fundación Puig-Porret.

Objetivos

L’objectiu del mapa és d’una banda oferir dades i un cens de catalans missioners al món, i per l’altra ser un aparador de testimonis vitals d’aquestes persones.

La finalitat principal és recollir i posar a l’abast de tothom un fons documental de persones que es troben fora del seu país d’origen, Catalunya, i que són fora per una raó d’origen religiós. I fer-ho en format periodístic i multimèdia, no només amb dades.

Captura de pantalla 2016-07-15 a les 18.01.40     En aquest sentit, el projecte pretén crear un fons documental d’imatges, converses, entrevistes i biografies d’aquests missioners; elaborar un mapa interactiu i multimèdia amb informacions relacionades amb el missioner i transcripció del seu pensament social, polític i religiós; recollir el testimoni viu i en primera persona d’aquests religiosos/es. Preferentment dels que tinguin una edat més avançada i crear uns materials didàctics per al treball de tots aquells valors i àmbits que podem vincular al testimoni d’aquestes persones com ara la pau, el diàleg interreligiós, la solidaritat, la generositat, la justícia social, la cohesió social, la interculturalitat i la diferència, la desigualtat, els Drets Humans, el cristianisme o la recerca del sentit de la vida.

Enllaços

Tota la informació a www.missioners.cat // Observatori Blanquerna a Vimeo.