L’Observatori presenta missioners.cat al Parlament de Catalunya

Publicat el

L’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura va participar activament en una sessió  en motiu de la Setmana de l’Harmonia Interconfessional organitzada pel Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) aquest dilluns al Parlament de Catalunya amb el tema de ‘Religió i Felicitat’.

L’acte presidit per la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el Director General d’Afers ReligiososEnric Vendrell i el president del GTER Mohamed Halhoul, va comptar amb la intervenció del catedràtic en Sociologia José Antonio Rodríguez i l’investigador i sociòleg Joan Hernández -ambdós de la Universitat de Barcelona-, que van presentar un estudi que han dut a terme conjuntament sobre la felicitat.

Jordi Sànchez, sotsdirector de l’Observatori Blanquerna de Comunicació Religió i Cultura i coordinador del projecte Missioners.cat va presentar la iniciativa que dóna protagonisme als testimonis vius de la felicitat aconseguida per l’entrega als altres, els missioners catalans que treballen per les seves comunitats arreu del món.

El projecte recull el testimoni de fe i de felicitat d’arreu del món a través d’entrevistes als missioners catalans dels cinc continents. Aquest projecte els hi posa cara i explica la seva història, a més de situar-los en el primer mapa interactiu de missioners catalans. “Donem veu a les persones que diuen ser felices per la seva creença”, va assenyalar Sànchez.

El sotsdirector de l’Observatori Blanquerna va mostrar un resum audiovisual de les entrevistes realitzades fins al moment –una seixantena– i va concloure que, coincidint amb els resultats presentats “la felicitat passa per donar-se als altres”.

Podeu veure el vídeo de l’acte clicant aquí.

Presentació de missioners.cat

Observatori Blanquerna

Observatori al Parlament

Jordi Sànchez Torrents

Jordi Sànchez Torrents