2 juny 2014

Missioners.cat

Missioners.cat

Missioners.cat és un portal multimèdia que permet conèixer alguns dels missioners i missioneres catalanes que hi ha en el món. El projecte conté un mapa interactiu, infografies, miniclips i fitxes pedagògiques sobre qui són aquests missioners i missioneres, què fan, quina és la seva forma de veure la vida, quines experiències tenen en el terreny del diàleg interreligiós o intercultural o què en pensen sobre temes d’actualitat.

El projecte es va iniciar el 2014 amb la col·laboració de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i actualment compta amb la col·laboració de la Fundació Puig-Porret.

Objectius

L’objectiu del mapa és, d’una banda, oferir dades i un cens de catalans missioners al món, i per l’altra ser un aparador de testimonis vitals d’aquestes persones.

La finalitat principal és recollir i posar a l’abast de tothom un fons documental de persones que es troben fora del seu país d’origen, Catalunya, i que són fora per una raó d’origen religiós. I fer-ho en format periodístic i multimèdia, no només amb dades.

Captura de pantalla 2016-07-15 a les 18.01.40 En aquest sentit, el projecte pretén crear un fons documental d’imatges, converses, entrevistes i biografies d’aquests missioners; elaborar un mapa interactiu i multimèdia amb informacions relacionades amb el missioner i transcripció del seu pensament social, polític i religiós; recollir el testimoni viu i en primera persona d’aquests religiosos/es. Preferentment dels que tinguin una edat més avançada i crear uns materials didàctics per al treball de tots aquells valors i àmbits que podem vincular al testimoni d’aquestes persones com ara la pau, el diàleg interreligiós, la solidaritat, la generositat, la justícia social, la cohesió social, la interculturalitat i la diferència, la desigualtat, els Drets Humans, el cristianisme o la recerca del sentit de la vida.

 

 

 

Enllaç

Observatori Blanquerna a Vimeo.

Notícies relacionades

Presentem Missioners.cat a Valls

Presentem el nou web de Missioners.cat

Missioners.cat visita Nicaragua

L’Obs als mitjans: Missioners catalans al món

L’Obs als mitjans: Entrevista Jordi Sànchez, responsable del Missioners.cat

L’Observatori presenta missioners.cat al Parlament de Catalunya

Missioners.cat visita Togo i Benín

Presentació de Missioners.cat a Vic

Missioners.cat a l’octubre missioner

Missioners.cat a Tarragona

Missioners.cat visita Moçambic i Madagascar

La Fundació Puig-Porret concedeix 5.000 euros al projecte Missioners.cat

Neix el portal missioners.cat

Participem al III Congrés de l’European Academy of Religion a Bolonya