Monogràfic de Religió i Media a l’Era Digital

Publicat el

La revista acadèmica d’abast internacional Trípodos dedicarà un monogràfic en anglès dedicat a la Religió i els media. La revista que és editada per la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull accepta propostes d’articles fins al 15 de maig de 2014.

L’entorn digital està modificant les formes de religiositat i ha potenciat la interactivitat i la creativitat de les comunitats tradicionals a la xarxa. Mentre alguns autors consideren que la religió ocupa un lloc residual als mitjans de comunicació clàssics, altres preconitzen que l’entorn 2.0 és el terreny fèrtil per a la consolidació de la religió digital, amb un lideratge més difús i una participació dels fidels més alt.

La mobilitat, la manca de jerarquia, la multimedialitat i la difusió global no són més que algunes de les dimensions de la xarxa que permeten a l’element religiós ser més permeable, difós i referencial en un món d’ofertes múltiples.

Aquest número de Trípodos vol analitzar precisament aquesta presència digital de l’element religiós a Internet, amb especial èmfasi a les experiències a les xarxes socials i al món de les aplicacions. Es volen oferir articles d’investigació que analitzin la transformació de la religió a l’era digital, la rellevància de la religió als mitjans i plataformes digitals i la reflexió sobre la persistència del fet religiós al nou entorn virtual. També hi tenen cabuda experiències que mostrin el canvi de les institucions religioses i la seva adaptació o resistència a la nova època.

Per a més informació podeu consultar: http://www.tripodos.com/