Orientalitat: Orientalisme Cultural i Mentalitat

Publicat el
La conferència ‘Orientality: Cultural Orientalism and Mentality‘ és organitzada pel Cambridge Shahnama Centre juntament amb l’Orientalist Museum Doha. Els informes presentats a la conferència parlaran dels diferents aspectes de l’Orientalisme Cultural, incloent-hi arts visuals, literatura, música i dansa.
Entre els ponents hi ha directors de museus, escriptors i acadèmics vinguts des del Regne Unit, Europa, Qatar, Turquia, Uzbekistan i els Estats Units. Els temes de les presentacions abasten des de la pintura impressionista a Nukus i la literatura de viatges otomana a Gdańsk, fins al pragmatisme Orientalista dels ballets de Dyagilev a París, la fotografia Orientalista al Llevant, el comerç de luxe al Portugal i la laca persa d’origen rus.
Els organitzadors de la conferència de Cambridge cerquen establir una programa a llarg termini especial sobre l’Orientalisme Cultural que inclouria regularment trobades acadèmiques conjuntes (conferències, sèries de seminaris, workshops i taules rodones) i exhibicions.
Aquesta és una iniciativa conjunta única entre l’Orientalist Museum Doha i el Pembroke College Cambridge, amb el suport del HRH Price Alwaleed Bin Talal Centre of Islamic Studies, Faculty of Asian and Middle Eastern Studies i la Faculty of Architecture and History of Art, University of Cambridge. Aquesta col·laboració proveirà un fòrum per a la investigació, facilitació i promoció de l’estudi de l’Orientalisme Cultural, incloent-hi arts visuals, literatura, música i dansa.
El programa també inclou la participació del Qatar’s Musuem of Islamic Art, Mathaf: Arab Museum of Modern Art in Doha, Doha Film Institute i la Katara Cultural Village Foundation.