28 febrer 2021

Qui som?

L’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura està dirigit per la seva fundadora i directora, la Dra. Míriam Díez, i la seva sotsdirectora, la Dra. Alba Sabaté. Aquest és el seu equip:

Membres

 

President. Dr. Josep Ma Carbonell i Abelló (Barcelona, 1957) – Els seus articles, +

President de la Fundació Blanquerna des del 10/2022. President de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura. Exdegà i professor de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna a la URL del 2011 al 2022. Doctor en Comunicació (URL). Ha estat diputat al Parlament de Catalunya (1995-2003), director i president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), membre de la Comissió Executiva de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials de Catalunya (ICPS), director de el gabinet del president de la Diputació de Barcelona (1986-1995), president de la Fundació Joan Maragall (2011-2019), i membre del Consell d’Administració de BTV entre altres càrrecs.

Directora. Dra. Míriam Díez Bosch (Girona, 1973) – Els seus articles

Directora de l’Observatori i de la Càtedra de Llibertat Religiosa i Consciència de Catalunya. Doctora en Ciències Socials per la Pontifícia Universitat Gregoriana. Investigadora principal del Grup de Recerca SGR STReaM. Professora i Vicedegana de Recerca i Internacionalització de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL). Vicepresidenta de la Fundació Catalunya Religió. Presidenta de la International Society for Media, Religion and Culture; membre del consell assessor de l’AC advisory board of the Center for the Anthropology of Religion and Cultural Change, de la Universitat Sacro Cuore de Milà. Co-coordinadora del Grup de Mitjans i Religió de l’IAMCR.

Contacte: miriamdb@blanquerna.url.edu

Dr. Josep Lluís Micó Sanz (La Font de la Figuera, 1974) – Els seus articles

Catedràtic de Periodisme de la Universitat Ramon Llull a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, on, anteriorment, ha estat degà, vicedegà, director del Grau en Periodisme i del Màster en Periodisme Avançat i Reporterisme Blanquerna-Godó. Ha liderat projectes de recerca nacionals i internacionals i ha participat en iniciatives d’innovació amb gegants tecnològics com Google i Meta. Col·labora amb mitjans i grups com La Vanguardia, Prensa Ibérica, o RTVE i ha guanyat diversos premis d’assaig i articulisme.

Sotsdirectora. Dra. Alba Sabaté Gauxachs (Sant Carles de la Ràpita, 1991) – Els seus articles

Investigadora de l’Observatori i de la Càtedra de Llibertat Religiosa i Consciència de Catalunya. Coordinadora del Grau de Gestió de la Comunicació Global de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL). Professora del Grau de Periodisme i del Màster Universitari en Periodisme-Reporterisme Avançat del mateix centre. Membre de la Junta Directiva de la World Association for Christian Communication i Fellow 2020 de l’Aliança de Civilitzacions de les Nacions Unides (UNAOC).

Dra. Valentina Laferrara (Córdoba, Argentina, 1993) – Els seus articles

Doctora en Comunicación per la Universitat Ramon Llull, amb un pla de recerca finançat per la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu. Investigadora de la Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència de Catalunya. Coordinadora del Grau en Periodisme i Comunicació Corporativa, així com del Màster en Reporterisme Periodístic Avançat (FCRI-URL). Professora de la FCRI. Col·laboradora de Catalunya Religió. Redactora de Joventut a Trípodos. Membre de la AIECS. Té un Màster en Periodisme i Reporterisme Avançat (FCRI-URL) i ha cursat estudis de Periodisme Professional i Comunicació Social a Córdoba (Argentina).

Dra. Verónica Israel Turim (Montevideo, 1984) – Els seus articles

Doctora en Comunicació per la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Coordinadora acadèmica del Màster en Producció Cultural i Comunicació i professora de grau i postgrau en la mateixa Universitat. Investigadora del grup STReaM i de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, i membre de la Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència de Catalunya. Editora de gènere de la revista Trípodos i membre del grup Women in Research.

Dr. Daniel Esparza, investigador (Caracas/EUA, 1978) – Els seus articles

Doctor en Religió (Columbia University, NYC, EUA). Màster en Religió (Columbia University, NYC, EUA), Màster en Filosofia (New School for Social Research, NYC, EUA; i Universidad Simón Bolívar, Caracas, Veneçuela). És llicenciat en Història de l’Art per la Universitat Central de Veneçuela. Ha impartit classes de filosofia al Manhattan College (NYC, EUA) i South Orange University (NJ, EUA) i història de l’art a la UCV (Caracas, Veneçuela). Té certificats avançats en literatura comparada i estudis psicoanalítics (Columbia University, NYC, EUA). Les seves àrees d’interès inclouen la filosofia de la religió (Bataille, Augustine, Kierkegaard, Arendt, Weil), l’antropologia (Lévi-Strauss, Geertz, Douglas), la psicoanàlisi (Freud, Klein, Kristeva) i el misticisme ibèric (Juan de la Cruz, Teresa d’Àvila, Quevedo, Spinoza).

Dra. Lana Kakzak (Hamah, Síria, 1992) – Els seus articles

Investigadora a l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura. Doctora en Comunicació per la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL. Té un màster en Nous Mitjans i Periodisme del Jordan Media Institute (Jordània). Les seves activitats recents inclouen participar en conferències i publicar articles sobre religió, discurs d’odi i extremisme a l’Orient Mitjà. La Lana és investigadora, periodista i dissenyadora gràfica. Parla àrab, anglès, castellà i té coneixements de català.

 
 

Joby Kappipparambil (Pala, Kerala, Índia, 1986)

Periodista i Capellà Catòlic. Doctorand a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL i membre de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura. És un capellà assignat a la Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. És d’un petit poble anomenat Pala, Kerala, Índia i pertany a la Missionary Society of St Thomas the Apostle (MST). Té quatre graus (Filosofia, Teologia, Arts i Educació) i tres màsters en Literatura anglesa, Comunicació Global, Lideratge i Diplomàcia Corporativa i Periodisme Avançat i Reporterisme. És un professor visitant a seminaris a l’Índia en comunicació i innovació i en lideratge generatiu. Ha treballat com a Manager i Principal de diferents institucions nacionals i internacionals a l’Índia.

Roger Negredo Fernández (Barcelona, 1996)

Graduat en Relacions Internacionals (Blanquerna-URL) i amb un màster en Estudis de Patrimoni Mundial (BTU-Cottbus), ha treballat per a l’UNESCO i els seus òrgans avaluados (ICOMOS i ICCROM) per tal de millorar les eines de gestió del patrimoni cultural i natural. Ha avaluat i participat en la inscripció de diversos béns declarats Patrimoni Mundial mentre vivia a Roma, Beirut i Berlin. El seu interés se centra en la protecció de patrimoni cultural en conflictes armats. 

Pilar Baradat Marí (Eivissa, 2001)

Graduada de Comunicació Audiovisual (Blanquerna-URL) i estudiant del Màster universitari en Ficció en Cinema i Televisió. Becària de col·laboració amb el grup de recerca STReaM. Té experiència al sector audiovisual per haver treballat a l’Acadèmia del Cinema Català i a la productora Lavinia, a més de treballar com a Professora Col·laboradora a una assignatura del Centre Superior d’Art Dramàtic Eòlia. Dirigeix i escriu projectes de ficció, publicitaris i videoclips i té interès per la perspectiva de gènere a la ficció. 

Chiara Fagone (Milà, 1992)

Graduada en Llengües Comunicació i Media amb un màster en Media Management a la Università Cattolica de Milà. Actualment doctoranda en comunicació a Blanquerna-URL. Interessos de recerca: televisió, cinema, estudis de gènere i mitjans en llengua catalana.

Laia Palos Rey (Barcelona, 1998)

Laia Palos Rey. Llicenciada en Història amb un minor en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Educació per la Universitat Camilo José Cela i actualment estudiant de doctorat industrial a Blanquerna-URL al grup de recerca STReaM sobre comunicació de Drets Humans, ecologisme i educació.

Dra. Gemma Morató Sendra (Reus, 1972)

Dominica de la Presentació. Doctora en Humanitats, periodista, màster en Teologia Moral i experta en Teologia de la Vida Religiosa, i mestra d’Educació Especial. Professora a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL)  des de 1999, on imparteix classe de “Comunicació, Cultura i Espiritualitat”; professora, des de 1998, a l’Institut Superior de Ciències Religioses Don Bosco de Barcelona afiliat a la Universitat Pontifícia Salesiana de Roma, on imparteix classes de “Moral Fonamental, Moral Personal, Moral Social, Pedagogia i Pastoral de MCS”. També és professora a Domuni Universitas – Universitat Dominicana Internacional, universitat en línia de l’Orde dels Dominics, i a l’Institut de Recerca i Estudis Religiosos de Lleida (IREL). Dirigeix el Projecte Maria, Reina de la Pau a Barcelona (centre de reunions-residència universitària).

Jordi Llisterri i Boix (Barcelona, 1972)

Director de la Fundació Catalunya Religió i col·laborador Animaset Mèdia i Comunicació. Llicenciat en Ciències de la Comunicació (UAB). Es dedica a la informació religiosa des de principis dels anys 90 i ha estat col·laborador, responsable i impulsor de diversos mitjans religiosos de Catalunya. També col·labora com a expert en mitjans de comunicació generalistes i coordina les publicacions de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL. Els darrers anys s’ha especialitzat en comunicació institucional i gestió de crisis i li agrada saber tot el que passa a l’Església. 

David Gisbert Fosch (Sabadell, 1991)

Graduat en relacions internacionals (URL), postgrau en comunicació institucional religiosa (URL), màster en comunicació corporativa, protocol i organització d’esdeveniments (UOC) i actualment, doctorant en comunicació (URL). Des del 2022, col·labora com a investigador de l’OBS, especialitzat en relacions internacionals i diplomàcia, política i religió de l’Orient Mitjà, i comunicació institucional. 

Becaris:

Noali Ruiz Sala (Yangchun, 2004)

Estudiant de segon any cursant el grau de Global Communication Management (GCM) a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL). Abans de cursar el grau en què està actualment, va estudiar a l’escola Hamelin-Laie International School, on va obtenir el diploma del Batxillerat Internacional (IB). Parla fluidament tres idiomes: català, castellà i anglès. Anteriorment, ha treballat com a assistent de vendes a AIESEC, l’organització global sense ànim de lucre formada per joves, com a auxiliar a Barna Porters i barwoman per al festival Primavera Sound. Per això té coneixements en vendes, sap resoldre dubtes i problemes d’una manera eficaç i sap adaptar-se a qualsevol situació.

També han compartit el camí de l’observatori

 

Adriana Chiva Polvillo. Assistant Consultant per Hill & Knowlton Canada. Treballa a l’equip de Health i Corporate Advisory a les oficines de Toronto, on viu.

Paula Cid Moya. Actualment treballa a Eraneos Iberia com a Corporate Culture Specialist.

Ana Pascual Alberich. Actualment treballa a Gartner com a Associate Talent Sourcer.

Annaïs Soriano Oliver. Opositora de la Carrera Diplomàtica al Ministeri d’Assumptes Exteriors i Cooperació (MAEC).

Dr. Jordi Sànchez-Torrents. Director adjunt (2012-2019). Professor d’Antropologia a la Facultat de Ciències de la Salut i professor d’Història del Pensament Contemporani a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals. Director de Càtedra Blanquerna-URL i membre de la Comissió Acadèmica de la Càtedra UNESCO-URL. Membre de recerca del grup Eidos. El seu àmbit de recerca és la filosofia de les religions, antropologia del cos i ciutat. 

Juana Altmann. Actualment, ensenya anglès a una acadèmia. És una apassionada de la comunicació i de la fotografia.

Lydia Dionís Giordano. Actualment treballa com a Global Project Manager a Mazars Group. Dirigeix la Global Leadership Summit per Youth a Espanya.

Viviana Girard Riera. Graduada en Global Communication Management i estudiant del Màster Human Rights Law a Edimburg, Regne Unit.