Qui som

Membres

President. Dr. Josep Ma Carbonell i Abelló (Barcelona, 1957) 

Degà i professor de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull des de l’abril de 2011.
Doctor en comunicació per la URL, ha estat diputat del Parlament de Catalunya (1995-2003) conseller i president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), membre de la Comissió Executiva de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials de Catalunya (ICPS), director del gabinet del president de la Diputació de Barcelona (1986-1995), President de la Fundació Joan Maragall (2011-2019) i membre del Consell d’Administració de BTV entre altres càrrecs.

El seus escriptors favorits són Stefan Zweig, Gore Vidal , Gabriel García Márquez, Henning Mankell. És autor de diversos llibres, a destacar “El futur de la Comunicació” (Ed. UOC), “Creure, encara” (ed. Viena). 

Directora. Dra. Míriam Díez Bosch (Girona, 1973) – Els seus articles aquí

Periodista i teòloga. Professora i Vicedegana de Recerca, Postgrau i Relacions Internacionals de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, a l’Universitat Ramon Llull de Barcelona. Directora de Global Engagement a Aleteia.org. Vicepresidenta de la fundació Catalunya Religió. Membre de la International Society for Media, Religion and Culture; del comitè directiu de l’Institut d’Estudis sobre Migracions, de la Universitat Pontificia Comillas de Madrid; del comitè executiu de la Red Española Fundación Anna Lindh; i de la junta assessora ARC del Centre d’Antropologia de la Religió i el Canvi Cultural, de la Universitat Sacro Cuore de Milà — entre molts d’altres.

Parla 7 llengües: català, castellà, anglès, francès, italià, grec modern i té coneixements d’alemany i pot llegir portuguès. Els seus escriptors preferits són Flannery O’Connor, Carson McCullers, Emily Dickinson i admira el treball d’Edith Stein; en clau femenina. Li agrada llegir per viure més vides. 

Dr. Josep Lluís Micó Sanz (La Font de la Figuera, 1974) – Els seus articles aquí

Catedràtic de Periodisme de la Universitat Ramon Llull i vicedegà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, on, anteriorment, ha estat director del Grau en Periodisme i del Màster Universitari en Periodisme Avançat i Reporterisme Blanquerna-Grupo Godó, entre altres titulacions. Ha liderat projectes de recerca nacionals i internacionals i ha participat en iniciatives d’innovació amb gegants tecnológics com Google o Facebook. A les aules, ensenya i practica amb els alumnes els mateixos gèneres i formats que, després, aplica en mitjans o grups com ‘La Vanguardia’, Prensa Ibérica o RTVE: nou nou periodisme, visualització de dades massives, branded journalism… Ha guanyat diversos premis d’articulisme i assaig i ha aparegut en nombroses llistes d’influencers digitals en les categories de música electrònica i quarta revolució industrial. 

Dra. Alba Sabaté Gauxachs (Sant Carles de la Ràpita, 1991) – Els seus articles aquí

Periodista. Sots directora de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura. Professora dels graus de Periodisme i Global Communication Management de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, Universitat Ramon Llull. Li interessa la comunicació i els mitjans com a espai d’entesa entre cultures i confessions. És membre del Board de directors de la World Association for Christian Communication i ha estat escollida Fellow del KAICIID Center for Interreligious Dialogue i de l’Aliança de les Civilitzacions de les Nacions Unides (UNAOC).

Li agraden els llibres i els avions perquè porten a persones i llocs nous. Lectora de la revista The New Yorker i admiradora de la ciutat que du al nom. Prefereix la mar a prop. 

Lydia Dionís Giordano (Barcelona, 1999)

Estudiant de Relacions Internacionals a la Facultat Blanquerna de Comunicació i Relacions Internacionals. Team leader de la campanya #BeTheKey. Coordinadora del Global Leadership Network Youth a Espanya. Membre del European Parliament for Youth. Col·labora a la secció Claraboia a Pregària.cat.

Parla el català, castellà, anglès, italià i frances. Li encanta viatjar, aprendre, llegir i gaudir dels petits detalls de la vida. 

Valentina Laferrara (Córdoba, Argentina, 1993) 

Doctoranda en Comunicació Social per la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, amb un pla de recerca finançat per la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu. Va realitzar el Màster en Periodisme Avançat Reporterisme en la mateixa institució i va estudiar Periodisme Professional i Llicenciatura en Comunicació Social a Còrdova (Argentina).

Va realitzar un curs d’especialització en Màrqueting Digital i una capacitació de formació professional en Disseny Gràfic assistit per PC.Parla espanyol, anglès i francès, i està aprenent català i italià. Té curiositat per les cultures i històries de vida. Gaudeix d’escriure, pintar i dissenyar. 

Verónica Israel Turim (Montevideo, 1984)

Doctoranda de Comunicació en la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Investigadora en l’Observatori de Comunicació, Religió i Cultura de Blanquerna. Professora convidada en el Màster en Comunicació i Producció Cultural i en el Diploma en Comunicació Religiosa del mateix centre. Màster en Comunicació i Producció Cultural.  

Sílvia Pascual Fontanilles (Valls, 2000)

Estudiant de Global Communication Management a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna i Becària de l’Observatori Blanquerna. Col·laboradora de la secció Claraboia de Pregària.cat. Ha sigut voluntària a la Fundació Deepti Foundation a Nova Delhi i a la Comunitat Sant Egidio a Barcelona. Parla català, castellà, anglès, francès, alemany i està estudiant rus i xinès. Li agrada molt fer esport, sobretot córrer i jugar a bàsquet, viatjar i aprendre idiomes. És castellera de la Colla Joves dels Xiquets de Valls i molt curiosa en temes culturals. No podria viure sense el cafè ni la canyella! 

Xavier Memba (Bata, Guinea Equatorial, 1971)

Amb estudis en teologia, ciències religioses i humanitats, ha sigut pastor protestant en els darrers vint anys a Tarragona, Vilafranca del Penedès i Barcelona. Fa recerca en l’àmbit de la comunicació, alhora que tracta d’articular un discurs teològic intel·ligible en el marc postsecular d’una ciutat global com Barcelona. Temes d’especial interès: evangeli, postcristianisme, ciutat, diàleg entre fe i cultura, comunicació intercultural i narratologia. De tant en tant es “complica” la vida organitzant esdeveniments o engegant petits projectes de caràcter cultural. 

Ana Pascual Alberich (Barcelona, 2001)

Estudiant de Global Communication Management pels matins i professora d’anglès per les tardes. És amant dels animals i, de fet, és voluntària d’una entitat que defensa els drets de tots els animals anomenada PAS (Plataforma Animalista de Sant Cugat). Li encanta estar a la natura, especialment a la muntanya. També cantar i tocar l’ukelele. A més a més practica mindfulness, que ben be és la seva filosofia de vida.

També han compartit el camí de l’Observatori

Dr. Jordi Sànchez-Torrents. Director adjunt (2012-2019).

Maria d’Oultremont. Graduada en Periodisme.

Maria Vives Requena. Graduada en Relacions Internacionals.

Paula Cid Moya. Graduada en Relacions Internacionals.

Meritxell Cabanas. Mestra d’Educació Primària i Periodista.

Adriana Chiva Polvillo. Estudiant de Global Communication Management