REFAL

Publicat el

RED ESPAÑOLA DE LA FUNDACIÓN ANNA LINDH REFAL

La Fundació Anna Lindh (FAL) va ser creada en el si de la Unió Europea per a fomentar el diàleg cultural entre el nord i sud del Mediterrani. L’Aliança de Civilitzacions de les Nacions Unides, la Lliga d’Estats Àrabs, el Consell d’Europa, la UNESCO i l’Assemblea Parlamentària Euromediterrània són, des dels seus inicis, els col·laboradors regionals i internacionals de la FAL. La FAL és una “xarxa de xarxes” amb seu en cadascun dels 42 països de l’espai Euromed.

La xarxa espanyola de la Fundació Anna Lindh es compon per més de 130 organitzacions de tot el territori espanyol. Els seus camps de treball són diversos, abastant àmbits com la cooperació al desenvolupament, el diàleg intercultural, la igualtat de gènere, joventut, educació, immigració, medi ambient o mitjans de comunicació.

L’heterogeneïtat dels membres i la interdisciplinaritat de les seves activitats constitueixen un valor afegit a la pròpia xarxa i un element de riquesa. L’Institut Europeu del Mediterrani (IEMed) exerceix de coordinador de la xarxa per designació del Ministeri d’Afers exteriors i de Cooperació del govern espanyol i, entre altres funcions, representa a la Fundació Anna Lindh a Espanya.

La xarxa espanyola impulsa accions comunes per a potenciar les aliances entre els membres de la pròpia xarxa, l’apoderament de la societat civil, així com la promoció de la diversitat sociocultural, la responsabilitat democràtica i el desenvolupament humà sostenible a Espanya. Però alhora, també impulsa Accions Comunes amb altres països mediterrànies de la FAL (accions Comun Inter xarxes) amb l’objectiu de reforçar el diàleg entre les associacions de l’espai Euromed dins de les diferents línies de treball de la FAL.

L’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura és membre de la REFAL, sent un punt de referència espanyol dins del camp dels estudis sobre cultura i religió i mitjans digitals. El nostre treball promou el networking amb institucions i persones individuals interessades en l’àmbit de la religió.

Notícies relacionades: 

Marató Intercultural de la Xarxa Espanyola de la Fundació Anna Lindh

Assemblea anual de la xarxa espanyola Anna Lindh

L’Observatori participa a la trobada de la Red Española de la Fundación Anna Lindh

Participem a la Reunió Anual de la Xarxa Anna Lindh a Sevilla

Acollim la primera reunió de la xarxa catalana de la Fundació Anna Lindh a Catalunya

L’Obs i #BeTheKey reuneixen al plató de la Facultat influencers contra el discurs de l’odi

L’Obs a la Marató Virtual FAL

Webinar Obs amb Amanda Figueras sobre islam i coronavirus 

Taller Viquipèdia contra la Islamofòbia

Verónica Israel en una sessió sobre xarxes socials i comunicació en valors

Agenda 2030 per a canviar el món

Primera reunió amb el Comitè Executiu de la xarxa nacional de la Fundació Anna Lindh

L’Observatori, escollit membre del comitè executiu nacional de la Fundació Anna Lindh