Segon Congrés Internacional sobre Llibertat Religiosa i de Consciència

La Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència de la Universitat Ramon Llull, constituïda en el marc de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, és un espai de recerca i divulgació que té com a objectiu principal estudiar i analitzar la situació de la llibertat religiosa i de consciència a Catalunya.

La Càtedra (Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull)  organitza el Segon Congrés Internacional sobre Llibertat Religiosa i de Consciència a Barcelona el 5, 6 i 7 de juny de 2024. La trobada tindrà com a objectius:

  • Presentar bones pràctiques locals, regionals o internacionals en gestió de la diversitat religiosa i promoció de la llibertat religiosa i de consciència.
  • Analitzar els estàndards internacionals de valoració de l’exercici del dret a la llibertat religiosa i de consciència i de prevenció de les seves vulneracions.
  • Crear debat d’experts i responsables d’entitats internacionals sobre la situació internacional i tendències de la llibertat religiosa i de consciència, així com sobre metodologies, categories i indicadors d’anàlisi de la realitat de la llibertat religiosa, i del concepte de religió en un món post-secular. 

El Congrés comptarà amb pànels simultanis en català, castellà o anglès. Per a qualsevol dubte, ens pot contactar a catedrallibertatreligiosa@blanquerna.url.edu

CONVOCATÒRIA DE COMUNICACIONS

Les propostes de comunicació acadèmiques per a participar al Congrés han de constar d’un resum amb les principals conclusions de l’article i la metodologia (màxim 500 paraules), així com l’afiliació/institució a la que pertany l’autor. 

També són benvingudes propostes pràctiques que expliquin iniciatives de llibertat religiosa, de promoció del diàleg interreligiós i interconviccional. També en aquest cas es demana un resum del que es presentarà de màxim 500 paraules i la institució de l’autor/s.

Les propostes es poden enviar fins el 31 de gener de 2024 a catedrallibertatreligiosa@blanquerna.url.edu.

Totes les propostes (acceptades o rebutjades) rebran una resposta abans del mes de maig de 2024 després que un comité les hagi valorat.

El Congrés començarà la nit del 5 de juny del 2024 amb una copa de benvinguda. El 6 de juny continuarà amb diferents presentacions i clourà el divendres 7 de juny al migdia.

En la inscripció del Congrés caldrà indicar si es presenta alguna comunicació/iniciativa. Els estudiants i el personal de la URL (grau, màster o doctorat) gaudiran d’un descompte.

Es lliurarà a tothom un certificat d’assistència, i als qui presentin una comunicació un certificat on consti que han presentat una comunicació al Congrés.

Written By
More from obs
La professora Míriam Díez parla del final de la vida en un article al Punt Avui
Arran de la sessió de la professora Montse Esquerda (Institut Borja de...
Read More
0 replies on “Segon Congrés Internacional sobre Llibertat Religiosa i de Consciència”