Webinar Obs amb la Dra. Amel Grami i la Dra. Anissa Daoudi

Publicat el

El Webinar ObsWomen on the Move: Navigating Race, Gender Dynamics, and the Impact of Violence in Women’s Migration Narratives” (Dones en moviment: Navegant raça, dinàmiques de gènere, i l’impacte de la violència a les narratives de la migració de les dones) va tenir lloc el passat dimarts 7 maig, 2024, amb la participació de la Dra. Amel Grami, de la Universitat Manouba, i la Dra. Anissa Daoudi, de la Universitat de Birmingham. L’esdeveniment va ser moderat per la Dra. Lana Kazkaz, membre de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura. El webinar tenia la intenció d’aprofundir en la recerca i la rellevància que tenen les dones migrants en el món d’avui dia.

La Dra. Amel Grami va parlar sobre la seva recent recerca sobre les dones sud-africanes migrants a Tunísia. Va tractar temes com les interseccions de raça, la violència de gènere i les experiències racialitzades de les dones a la migració. També va destacar que aquestes dones migrants prenen la decisió d’emigrar de forma personal i que exerceixen un rol actiu a l’hora de definir els seus futurs. S’uneixen en agències col·lectives, una agència de dones, germandat i solidaritat femenina, per alçar la seva veu plegades.

La Dra. Anissa Daoudi va parlar sobre la seva recerca sobre narratives de migració de dones i les seves experiències durant els anys noranta a Algèria, i la Guerra Civil d’Algèria. A la seva recerca observa com el llenguatge pot ser utilitzar en termes de dinàmiques de poder i com el llenguatge pot ser vinculat amb àrees d’estudi de la memòria, estudis del trauma. S’han organitzat diferents tallers durant els últims quatre anys, els quals són tots documentats en un arxiu digital.